BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Search This Blog

There was an error in this gadget

Tuesday, February 8, 2011

;)

Da sekian lamew xmeng”post” papew kat blog.. kali niew, bnyk yg nk di cerite! Kehidupan sendiri kat tempat orang memg memenatkan. Hari2 asik berulang perkara yang samew ajewp. Huhuu.. niew nk cerite pasal kehidupan seharian aku kat K.Terengganu.. ;) Pagi, aku bangun pkul 6.. mandi, siap2, then boleh katew hari2 g beli mkanan kat depan umah anah.. huhuu.. bak katew rose, mukew da mcm nasik lemak da tgk! Haha.. Malam plak pas blik keje, msti carik pasar malam.. menunyew mcm biasewla, nasik myak, nasik kerabu, laksa penang atau mee sup…  Haha.. ;D bosan sgguh..

Ermm, dalam masew terdekat niew.. aku adew la g kat pasar payang & atas terminal.. just beli buah tangan utk keluarga kat KUANTAN.. jalan punyew jalan, dapat la barang yg dicarik2! Beg mengkuang, kaen batik, kaen pelekat, tudung.. ;) and for my boyfie aku kasik barang LENO jewp.. hehe.. and xlupew jugak beli 1set baju untuk si kecik Ain Balqis – sepupu baru aku (anak maksu) ! ;) hehehehe… after that, aku pown blik la coz cuti agak lamew, 3hari bersemperna rayew cinew.. rabu petg after work aku pown trus gerak blik ke kuantan.. pkul 6 gerak balik.. target pkul 10 da sampai, tp xsgkew terlewat sbb aku sggah mkn kat kemaman.. pkul 9 sampai kemaman, 9.45 baru gerak smulew trus ke kuantan.. merajuk jgk la en.boyfriend tuh sbb smpai pkul 11, xdpt spent time lamew mlm tuh.. hehehee.. ;D


Aku pown sampai la ke kuantan dgn selamat. ;) Alhamdulillah.. Esoknyew aku pown kuar la ke bandar dgn en.boyfriend kesygan aku tuh.. hehe.. mak mcm tawu2 jewp aku memg nk kuar ptg tuh.. hehe.. ;DD Aku pown kuar la dgn en.boyfriend, izat and anah.. ;)

Puas jgk nak pjuk en.boyfriend arituh.. hehe…  but its fair coz aku spent time dgn family shari and en.boyfriend pown sehari.. ;) Pg sabtu pown aku bertolak la balik ke Terengganu dari batu12 dgn anah.. anah tdow umah aku kebetulan fmily diew blik ke tgganu.. ;) gerak pkul 8 sampi pkul 11.. agak awal.. tp kejar2 jugak nak ke rumah mdm sue.. nk mghadiri acara kad nikah mdm sue dgn en.razak.. dpt la kami turut serta acara akad nikah mdm bersama wan and kechik.. ;) selepas sekian hal berlaku.. aku pown sampai ke rumah pd pkul 10 mlm and trus tdow sbb da pown mkn bfore blik.. Esokkannyew lak keje.. huhu..



Begitulah ceritewnyew! ;)

END! ( letih ! haha.)

Monday, January 17, 2011

Papa cakap . ;)

Perkara yang harus mama kekalkan:
1.senyuman mama yang menawan lagi ceria
2.mama seorang penyayang kekalkan
3.sifat amik tahu tentang kawan2 dan semua orang
4.rjin berusha nak ciapkan sesuatu @ dapatkan sesuatu

Perkara yang harus mama elakkan:
1.jgan cpat naek marah
2.jgan cpat mudah putus asew
3.jgan mudah pkir yang bkan2 bilew adew masalh
4.jgan tburu2 nak setelkan masalah dngan berpikiran pendek
5.papa xnak gduh ngan mama lagi dan kitew harus bertolak ansur :PP

Lelaki ! Tahniah jika kamu adalah seperti ini.

Ya ALLAH, jadikanlah lelaki disekelilingku seperti ini.

“Lelaki acuan al-Quran ialah seorang lelaki yang beriman
Yang hatinya disaluti rasa taqwa kepada Allah SWT
Yang sentiasa haus dengan ilmu
Yang sentiasa dahaga dengan pahala
Yang solatnya adalah maruah dirinya
Yang tidak pernah takut berkata benar
Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu

Lelaki acuan al-Quran ialah lelaki yang menjaga tuturkatanya
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya
Yang sentiasa berbuat kebaikan kerana sifatnya yang pelindung
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang

Lelaki acuan al-Quran ialah lelaki yang menghormati ibubapanya
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orangtua dan keluarga
Yang bakal menjaga keharmonian rumahtangga
Yang akan mendidik anak anak dan isteri mendalami agama Islam
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menunggu akhirat

Lelaki acuan al-Quran sentiasa bersedia untuk agamanya
Yang hidup dibawah naungan al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah SAW
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah ke atasnya

Lelaki acuan al-Quran tidak pernah membazirkan masa
Matanya kepenatan kerana kuat membaca
Yang suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir
Yang tidurnya lena dengan cahaya keimanan
Bangun subuhnya penuh dengan kecerdasan
Kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan

Lelaki acuan al-Quran sentiasa mengingati mati
Yang baginya hidup didunia adalah ladang akhirat
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibajai dan dijaga
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

Lelaki acuan al-Quran ialah lelaki yang tidak mudah terpesona
Dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan Syurga
Disitulah rumah impiannya
Bersama wanita acuan al-Quran”

Sunday, January 16, 2011

KU ADA KAMU




Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


**Dedicate to my love : Mak, abah and boyfie !

Pengalaman mendewasakanku . .


Assalamualaikum...
First of all, thanks kpd sesapew yang bace and comment on my entry post. ;) Tis week aku nak critew pasal aku blik dari K.Terengganu ke Kuantan utk ambik kete kat umah so that blew aku nak blik kuantan, blh la aku drive. Xpyh nak naek bas.. ;) kan3? Hehee.. meh nak citew.. arituh (rabu,12/01/2011) pas blik kejew aku pown mtak rose antar kat terminal utk beli tiket bas.. carik punyew carik, aku pown beli la tiket bas transnational. Memg myesal la aku naek bas tuh.. sakit tengkuk aku.. huhh..
So ari keesokkanyew (khamis 13/01/2011), aku pown g la keje mcm biasew.. tapi da siap2 da niewh.. bwk trus all the thing nak blik.. lau ikotkan bas aku waktu pkul 8.30.. tapi pnyew la lamew tggu.. lam pkul brapew tah bas baru smpai.. isaw da aku tkot bas da terlepas.. haha.. ;DD pas kejew pkul 5.30 trus kitowg g menular kat Bandar sblom ke terminal.. g giant soping, mkn kat food court dlu baru la kami ke terminal tggu bas..
Lam bas punyew la sejuk, da ar banyak kali benti.. seday aku.. adew la skali bas da sampai kat terminal Dungun, aku pown da xtahan sgt da niewh nak terkucir.. aku pown jadik xwaras.. aku trus trun dari bas, xpayah di temani anah pown.. ambik beg duit then trus lari carik tandas.. last2 aku cakap lam fikiran, xley jadik niewh.. jumpew la sekumpulan makcik2 dan pokcik2 nieh dok borak kat terminal.. aku pown tanye dieworg, “Pakcik, tumpang tnyew.. tandas kat manew?” pakcik tuh pown jawab, “tu haa, kat seberang jalan..” aku pown ckp la thanks.. then jln xjauh dari kumpulan veteren tuh, aku pown dgr la sorg pokcik nieh ckp.. “Olah, signboard bapok besa dok napok?”. Haha.. seday aku, memg signboard diew besar glew.. tapi tgh xwaras xley tahan ngat, sumew mendew xnampok.. maapla pokcik wehh.. haha.. ;DD lawak lak aku asew..
Ha, abis citew pasal hal tadi.. pkul 1.00pg aku pown sampai laa kuantan.. kebetulan boyfie kesygn adew kat Bandar.. diew ambik aku xlamew seleps aku call diew.. xlamew la aku tggu kat terminal tuh.. ;) tQ b ambik syew.. memg diew nak ambik pown.. agpown memg xckp kat fmily nak blik mlm tuh.. t msti diowg xkasik pnyew blik mlm.. surprise arr.. hehe..
Pas2 aku ckp kat papa jom g mkn.. diew bwk mkn kat rimba, tmpt biasew diew laa.. hehe.. lepak punyew lepak.. pkul 3 baru la smpai umah.. terkejut mak.. tp mak xbyk tnyew.. mak da start percaya aku.. sukew! ;D esoknyew aku bgun barula aku citewkan kat mak.. ;) hehe..
And then aku pown selesaikan sumew kejew2 aku di kuantan.. siap sempt kuar dgn boyfie ag.. tgk wyg.. Faster! ;) dan esoknyew aku pown blik ke trgganu pkul 9 gerak ambik anah.. dari kmaman ke k.tggnu, CAX1153 pown sampai la ke destinasi pd pkul 1.30ptg ber’GPS’kan cik Tengku Farhanah trus ke carnival ‘Jom msuk U’.. banyak info aku dapat dari c2! Pasniew still adew citew2 nak sambung,, insya’ALLAH ! ;) mak, abah.. sokong along dari blakang.. mau bls jasew kamu berdua.. dunia akhirat ! sayunk mereka sgt! ;) hehe.. tetibew lak ek? Haha.. oke la, sampai cniew ajewp! Papaiii..
muke2 kesayangankuh !
 ~ my lover ~
ondaway blik umah :: pkul 10 mlm.

 Puan Siti Rumaja Bt Teh :: Mak tercinta yg xdew ganti ! ;)

 adek2 kesygan !


gambar lame :: abah tersyg En.Jamalludin Bin Ahmad 
n Amirul Ashraff Bin Mohad Basir plg gerem!
hehehee.. love them laa !

Thursday, January 13, 2011

teringat dan terkenang ! yekew ? haha . .




Hari yang ke brape tah LI.. ermm, bkn nak katew apew.. tp boringnyew! Camnie kew life seorang yang bergelar pekerja PEJABAT? Huhuuu.. law keadaan cmniew la yg the real one, I don’t think I can get through all of this.. rasew nak belajar jewp sampai blew2! Xmoh kejew pejabat.. kuar pg gelap ag.. blik pown gelap jugewp! Adooyyy.. hari2 camnie letih sangat! Huhuu.. tolong akuuu…! Waaaa..! Aku respect ngat kat org2 kejew pejabat yg kebanykannyew mghabiskan masew kat pejabat hampir separuh hari.. ;)
*nie atas katil aku nieh.. haha.. ;D




3hari lepas birthday my boyfie (11.01.11).. bestkan tarikh diew.. huhuu… xdpt nak celebrate bersamew.. first time selepas 2tahun celebrate bersamew.. huhuu.. taun nieh just bg kat papa bungew kaen.. tetttt… ;D hehe.. papa ckp smile kat bungew tuh ibarat senyuman aku kat diew.. ;) hehe.. then adew la ckit card.. hehe.. inilah hasil tulisankuh.. ;D bunge xdpt nak tunjuk disini sbb lupew nak ambik pic all the present that I gave to him.. ;) I windu diew! Iloveyou!

Wednesday, January 12, 2011

Suasana Baru ! ;)


Rupewnyew boring ngat  dok kat lam pejabat eh? Huhuu.. sedayh sgguh laa.. da ar xdew pgudaraan lgsung.. adeyy! Keje plak knew mgadap laptop jewp.. nak terkeluar bijik mata.. haha.. first task nieh  knew uat carta organisasi.. pkai adobe photoshop.. tgk simple and senang jewp.. tapi soh gunew creativity masing2.. huhuu.. nk pakai photoshop pown still in the beginner.. huhuu.. ;( seday sungguh laa.. kalo papa adew kan senang, blh tolong ajow aku pakai photoshop! Huhuu.. bersusah payah uat carta organisasi smpai pkul 5 baru cyap! Huhhh.. lega.. ;D then save sumew and trus antar kt supervisor sayew en.Hazwan sebelom balik.. niewh la hasilnyew.. jgn gelak eh? Haha.. ;DD

**alamak, pic tu pixel besar ngat.. xdpt la korg nak tgk.. sorry! ;P

Mlm pulak, pas blik kejew.. trus bersiap kuar dgn mak rose.. best ngat coz first time naek kete besow! Haha.. apew pown thanks kat puan Rosyatimah, mak Rose Zawani kerana dgn baek hatinyew membelanjew kami makan kat bandar k.tgganu mlm semalam.. ;DD segan sayew.. huhu.. da ar mlm sebelomnyew mak diew adew antar nasik kat kami.. segan sungguh laa.. huhuu.. ;P oke laa, next time adew idea, aku post lg entry baru untuk blog… ;) ketensionan.. haha… papaiii… ;) 

There was an error in this gadget